Zoekwoorden

Gesponsorde koppelingen

Gerelateerde berichten

Deel dit

YouTube publiceert handleiding voor gebruik Android-app

YouTube heeft een update van zijn app voor Android aangekondigd om de gebruikservaring voor het gebruik op mobiele toestellen te verbeteren.

Het videokanaal heeft onlangs een aantal veranderingen ondergaan met als doel de navigatie op de mobiele website net zo prettig en gemakkelijk te maken als op de reguliere website. YouTube lanceerde vorige week zijn compleet herontworpen en geoptimaliseerde mobiele site. Door de aanpassingen zou nu iedere gebruiker overal zonder problemen YouTube-video’s moeten kunnen bekijken, welk mobiel toestel je ook gebruikt.

Om het zoeken op het platform te vergemakkelijken heeft YouTube ook een gebruikershandleiding op de site geplaatst. Met behulp van deze handleiding kunnen gebruikers gemakkelijker door de kanalen navigeren waarvoor ze zich hebben ingeschreven. Daarnaast laat hij zien hoe je op basis van je zoekgeschiedenis gemakkelijk nieuwe kanalen kunt vinden. YouTubes softwareontwikkelaars Waldemar Baraldi en Dan Delima hebben laten weten dat de handleiding ook onderdeel uit gaat maken van de vernieuwde YouTube-app voor Android.

YouTube heeft niet alleen de gebruikservaring van de mobiele site verbeterd, maar ook flink geïnvesteerd in het stimuleren van professionelere, originelere en mooiere filmpjes op het platform. Daarnaast betekent de onlangs aangekondigde tweede ronde van het door Google gefinancierde initiatief Original Channels dat er nog eens 200 miljoen dollar zal worden geïnvesteerd in het ondersteunen van een reeks YouTube-kanalen. Op die manier wil men zorgen voor een continue stroom van kwalitatief hoogwaardige uploads.

Met de steeds populairder wordende smartphones, is YouTube slechts één voorbeeld van de vele bedrijven die het belang van mobiel internet beginnen in te zien en hun websites hierop aanpassen. Developers met ervaring in verschillende programmeertalen zijn erg gewild voor Java vacatures en soortgelijke functies bij bedrijven die zich willen richten op deze snel groeiende markt.

Nu YouTube vastbesloten is om door te gaan met het verbeteren van de gebruikservaring voor gebruikers van mobiel internet, kunnen mensen met een Android-toestel zich verheugen op een zeer gebruiksvriendelijke YouTube-App.