Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/andinfo/domains/android-gsm.info/public_html/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 391

Zoekwoorden

Gesponsorde koppelingen

Gerelateerde berichten

Deel dit

Google en Samsung maken Samsung Galaxy Nexus

samsung-galaxy-nexus

samsung-galaxy-nexus

Vandaag presenteerden Google en Samsung hun nieuwste Android GSM in de Nexus serie. De Samsung Galaxy Nexus is een nieuwe top smartphone die draait op Android 4.0, beter bekend als Ice Cream Sandwich.
De Samsung Galaxy Nexus zal halverwege december uitkomen in Nederland. De prijs voor deze nieuwe Android Smartphone liegt er niet om. Het toestel kost maar liefst 649 euro. De specificaties van de Galaxy Nexus zijn dan ook erg goed. De meeste mensen zullen deze Android GSM echter kopen vanwege de Ice Cream Sandwich Android versie die op het toestel draait.

De Galaxy Nexus beschikt over een Super Amoled scherm met een diameter van 4,65 inch. Daarmee is het scherm een stuk groter dan het scherm van de vorige Nexus GSM, de Nexus S. Dit toestel werd trouwens ook door Samsung gemaakt. Het scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720, een prima resolutie, passend bij de specificaties van een top-smartphone. Verder draait er in een Samsung Galaxy Nexus een dual core processor die zijn werk doet op 1,2Gigahertz. Deze processor wordt waarschijnlijk geleverd door Texas Instruments. In de Galaxy Nexus bevindt zich 1GB aan ram geheugen en tenslotte beschikt het toestel over een ingebouwde barometer.

samsung-galaxy-nexus

samsung-galaxy-nexus

De camera van de Galaxy Nexus is vrij middelmatig met zijn 5 megapixels. Op de voorkant van het toestel bevindt zich een tweede camera met een resolutie van 1,3MP. Deze is vooral bedoeld voor videobellen. Verder beschikt de Galaxy Nexus over 16 of 32 GB opslaggeheugen. In Europa komt het toestel uit met ondersteuning voor HSPA+ voor snel internet. In Amerika zal het toestel vergelijkbare functionaliteit aan boord hebben, daar ondersteunt de Galaxy Nexus LTE.

Zoals gezegd is Samsung Galaxy Nexus de eerste Android GSM met Ice Cream Sandwich aan boord. Dit is de nieuwste versie van Android. Ice Cream Sandwich is een combinatie van de Android versie die op tablets draaien en Android versie 2.3 voor mobiele telefoons. Deze nieuwe versie van Android is dan ook geschikt voor zowel tablets als nieuwe smartphones. Aangezien Android 4.0 beschikt over software matige knoppen heeft de Galaxy Nexus geen hardwarematige knoppen.