Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/andinfo/domains/android-gsm.info/public_html/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 391

Zoekwoorden

Gesponsorde koppelingen

Gerelateerde berichten

Deel dit

Motorola Razr krijgt nieuw leven

motorola-razr-android-gsm

motorola-razr-android-gsm

Lang geleden scoorde Motorola een vette verkoophit met haar Razr gsm. Gisteren liet Motorola weten de Razr een nieuw leven in te blazen, ditmaal op basis van Android.
De Motorola Razr is dus een nieuwe Android smartphone van het Amerikaanse telecom bedrijf. Het toestel zal vooral opvallen vanwege het formaat. Het toestel zal op zijn dunste punt 7,1 millimeter meten. Daarnaast zal de Motorola Razr de eerste Android smartphone zijn met een super amoled scherm dat niet door Samsung gemaakt is.

Het scherm van de Motorola Razr meet 960 bij 540 pixels en heeft een diagonaal van 4.3″. De processor in deze nieuwe Android smartphone is van Texas Instruments en zal zijn werk doen op 1,2Ghz verdeeld over twee cores. De Motorola Razr is dan ook een dual-core Android smartphone. Verder heeft het toestel een camera aan boord die video opnames full hd mogelijk maakt.

In eerste instantie zal de Motorola Razr worden geleverd met Android 2.3 (Gingerbread). Wel is het de bedoeling dat het toestel op korte termijn een update zal krijgen naar Android 4.0. Verder zal Motorola haar eigen skin over het Android besturingssysteem van de Razr leggen.

Door het formaat van de Motorola Razr is deze nieuwe Android gsm de dunste smartphone op basis van Android die tot nu toe uit is gekomen. De dunste kant is 7,1mm dik terwijl de bovenkant van het toestel 10 millimeter dik is. De Galaxy S II en iPhone 4 meten beide rond de 9 millimeter.

Het Super Amoled scherm van de Motorola Razr kan ingebouwd worden doordat Samsung de exclusiviteit op de beeldscherm techniek heeft verkocht aan andere partijen. De eerste anderhalf jaar was het voor kopers van deze techniek verboden om ze in te zetten. Inmiddels is deze anderhalve jaar voorbij en mogen nu dus Android Smartphones met Super Amoled scherm gemaakt worden door andere partijen.

De Motorola Razr zal in november wereldwijd verkrijgbaar zijn. Over de prijzen in Europa is nog weinig bekend. Amerikaanse klanten zullen voor de Droid Razr (zoals het toestel in Amerika heet) ongeveer 300 USD bij moeten betalen.