Zoekwoorden

Gesponsorde koppelingen

Gerelateerde berichten

Deel dit

Samsung Galaxy Note review

De Samsung Galaxy Note is een gedurfd experiment van Samsung. Deze nieuwe smartphone in de Galaxy lijn van Samsung heeft namelijk een schermdiagonaal van maar liefst 5,3″. Met die 5,3″ is het scherm van de Galaxy Note het grootste dat ooit op een smartphone is gemonteerd. Het scherm is zelfs zo groot dat de term smartphone in gevaar komt, is de Galaxy Note eigenlijk een tablet?

Op de reactie van Android-gsm.info zwierf korte tijd een Galaxy Note rond. Tijd voor een review van deze nieuwe smartphone van Samsung was er niet. Gelukkig verscheen afgelopen week een uitgebreide review van de Galaxy Note op Tweakers.net. Om je 8 pagina’s leeswerk te besparen hierbij een samenvatting van die Galaxy Note review.

De review van Tweakers.net begint met de opmerking wat de Galaxy Note eigenlijk is. Is het nu een smartphone, een tablet of een combinatie van beide apparaten in één? Qua hardware is de Galaxy Note in ieder geval een smartphone. Het toestel is prima geschikt om te bellen en biedt ondersteuning voor 2 en 3G netwerken. Ook de interface van Galaxy Note rept voortdurend van een telefoon, de makers van de Note vinden het dus zelf een telefoon. Ook past de Galaxy Note prima in je broekzak, iets wat ons ook al opgevallen was.

Aan de andere kant is de Samsung Galaxy Note geen smartphone. De grootte van het scherm, de brede rand om het scherm, de toevoeging van een pennetje en algehele formaat van de Galaxy Note doen vermoeden dat het toestel toch als smartphone te kwalificeren valt. T.Net adviseert je dan ook, voordat je de Note koopt, toch echt te testen hoe het formaat van het toestel je bevalt.

De review van de Galaxy Note sluit af met de conclusie dat de Galaxy Note voor een bepaalde doelgroep zeker erg handig kan zijn. Vooral het grote scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels erg goed. Het scherm wint nog aan kwaliteit door de Super Amoled technologie die is toegepast. Verder werkt het toestel snel en is het eigenlijk te vergelijken met de Samsung Galaxy S en S2, afgezien van het scherm en het pennetje dan. Tenslotte is niet duidelijk wanneer Samsung de Samsung Galaxy Note zal upgraden naar Android 4.0. Die versie van het Google besturingssysteem zal de Galaxy Note wellicht nog extra kwaliteit geven.