Warning: imagejpeg() [function.imagejpeg]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/andinfo/domains/android-gsm.info/public_html/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 391

Zoekwoorden

Gesponsorde koppelingen

Gerelateerde berichten

Deel dit

Xperia Ray en Xperia active preview

Op de populaire tweakers website verscheen vandaag een preview van twee nieuwe Sony Ericsson Android smartphones. Het tech-blog schreef uitgebreid over de Xperia Ray en Xperia Active. Wanneer deze Android toestellen te koop zullen zijn is nog niet bekend. Maar hierbij een samenvatting van de review.

Om te beginnen lijkt het erop dat Sony Ericsson een eigen plan heeft getrokken in de ontwikkeling van Android smartphones. Zo lijkt het bedrijf het high-end segment binnen de smartphone markt links te laten liggen. In plaats daarvan lijkt Sony Ericsson goedkope, aantrekkelijke en feature-rijke telefoons te ontwikkelen. Een logische stap: Sony Ericsson heeft niet de kennis die HTC en Samsung wel hebben.

Kwalitatief heeft deze keuze goed uitgepakt. Beide Android smartphones volgens de nieuwe strategie zijn prima toestellen. Zeker gezien de lage prijs van zowel de Xperia Ray als de Xperia Active. De Xperia Ray is eigenlijk een Xperia Arc in een kleinere behuizing. De Xperia Active daarentegen is meer bedoeld voor het sportievere publiek: het toestel is erg stevig en zou waterdicht moeten zijn.

De Xperia Ray

xperia-ray

Xperia Ray

Over de Xperia Ray is de review kort. Het toestel ziet er prima uit, het kleine scherm voldoet prima en de specificaties zijn meer dan redelijk. De Xperia Ray is dan ook een toestel voor mensen die houden van een compacte Android GSM. Nadeel van het kleine scherm is dat de bediening van Android lastig is.

De Xperia Active

xperia-active

Xperia Active

Ook de Xperia Active voldoet prima qua specificaties. Jammer is dat uitvoering dan minder is. Het toestel ziet er niet mooi uit en ook de losse onderdelen lijken niet doordacht: als sportliefhebber wil je geen klepjes kwijtraken van je GSM als je aan het hardlopen bent. Verder is de lage resolutie van het toestel een domper.

Samenvatten lijken beide Android smartphones een goede koop. De vraag is alleen of beide toestellen in 2012 lang genoeg meekunnen met de concurrentie. Daarvoor zijn de specificaties namelijk wel aan de magere kant. De Xperia Active en Xperia Ray zullen in de loop van dit jaar op de markt komen.

Bron.